MonChou bars met roodfruit topping

  • Zoet
  • Gebak
  • 40 min
8 personen
  • 100gr Campina Botergoud (grasboter)
  • 150gr digestives biscuitjes
  • 400gr MonChou roomkaas origineel
  • 100gr fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille pasta
  • sap van een halve citroen
  • 125gr slagroom
  • 5 gelatineblaadjes
  • 1 baktray 28x19x4cm
  • Bakpapier
  • 125gr verse frambozen (paar apart houden voor de garnering)
  • 125gr verse bramen
  • 100g blauwe bessen (uit de vriezer)
  • 1 el kristalsuiker
  1. Bekleed een baktray met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Doe de koekkruimels bij de boter, roer goed door elkaar, bedek de bodem van de schaal met de koekkruimels en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de baktray in de koelkast.
  3. Voor de vulling mix je op hoge stand de roomkaas, suiker, vanille-pasta en citroensap totdat het gemengd is in een kom. Voeg beetje voor beetje in een dunne straal slagroom toe terwijl je voor 1 minuut blijft mixen. Houdt apart.
  4. Week ondertussen 4 gelatineblaadjes 5 minuten in een grote kom met koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in een steelpannetje op zacht vuur blijf goed roeren.
  5. Mix de opgeloste, licht afgekoelde, gelatine in een dunne straal door het roomkaasmengsel terwijl je blijft mixen tot alles goed vermengd is met elkaar. Stort het mengsel op de koekbodem en strijk goed glad met bolle kant van een lepel of paletmes. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Voor de saus week 1 gelatineblaadje 5 minuten in koud water.
  7. Doe de frambozen, bramen en bessen in een steelpan samen met 1 el suiker en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen op zacht vuur. Knijp de gelatine uit tussen je handen doe bij de saus en laat het oplossen hierin, zet vuur uit laat de saus volledig afkoelen.
  8. Snijdt de MonChou bars in blokken, lepel de saus erover en garneer met één framboos per bar.

Heerlijk voor tijdens de feestdagen!