MonChou brunchplank met crispy chili-olie en vijgenjam
Benodigdheden:
Borrelplank
Bakpapier
Ingrediënten voor de MonChou-dip
200 g MonChou Zacht & Luchtig
2 el crispy chili-olie
3 el vijgenchutney
Kiemgroenten (ter garnering)
Ingrediënten voor de toppings
1 gele paprika (in reepjes)
200 g bimi (geroosterd)
150 g groene asperges (geroosterd)
250 g ghampignons (gebakken)
120 g Cherry tomaatjes
80 g veldsla
50 g gerookte zalm
50 g gerookte kipfilet
50 g prosciutto
2 el geroosterde pijnboompitjes
1 rode ui (in halve ringen)
4 takjes dille (fijngesneden)
2 el bieslook (fijngesneden)
1 stokbrood (in plakken)
crackertjes of toastjes
dipsticks
Bereidingswijze:
Leg een velletjes bakpapier in het midden van de plank. Knip het eventueel bij.
Verdeel een laag MonChou Zacht & Luchtig over het bakpapier. Dit mag best een dikke laag zijn.
Verdeel op de bovenste 1/3 van de MonChou de crispy chili-olie. Verdeel op de onderste 1/3 van de MonChou de vijgenchutney.
Verdeel de toppings rondom de MonChoudips. Stokbrood, geroosterde groenten zoals bimi en groene asperges, veldsla, tomaatjes en reepjes paprika. Vlees en vis zoals kipfilet, prosciutto en gerookte zalm. Maar ook smaakmakers zoals dille, bieslook, pijnboompitten en rode ui. Vul op met crackertjes en toastjes.
Zet de plank op tafel, en dippen en beleggen maar…
Tip:
Heerlijk voor elke borrel!
Dit recept is van:
Brenda, je kan haar Instagram account vinden onder @brendakookt en haar website brendakookt.nl