MonChou ijstaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 25 min
4 personen
  • 100g pure chocolade
  • 250g MonChou roomkaas
  • 50g witte basterdsuiker
  • 250ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker (à 8g)
  • 1 tl amandelextract
  • 430g vlaaivulling kers (blik, bijv. van HAK)
  • 6 bastognekoekjes (verkruimeld)
  • 100g witte chocolade (in krullen geschaafd)
  • 1 cakeblik (1,75L inhoud of meer)
  • vershoudfolie of bakpapier
  1. Rasp de pure chocolade met een grove rasp. Klop intussen in een keukenmachine de MonChou met de basterdsuiker luchtig en klop in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Doe de slagroom, de pure chocolade en het amandelextract bij de MonChou en klop nog een paar minuten tot een egaal en glad mengsel.
  2. Bekleed het cakeblik met huishoudfolie of bakpapier en doe de helft van het mengsel in de vorm. Lepel ⅓ van de vlaaivulling eroverheen en verdeel de rest van het MonChou-mengsel eroverheen. Strijk glad en zet minimaal 3 uur in de diepvries.
  3. Neem de semifreddo ca. 15 minuten voor serveren uit de diepvries. Snijd hem in plakken, garneer met een flinke lepel vlaaivulling, de bastognekruimels en de wittechocoladekrullen.

Heerlijk voor tijdens de feestdagen!