Pasta met gebakken MonChou uit de oven

  • Zoet
  • Gebak
  • 40 min
2 personen
  • 100 g MonChou Original
  • 300 g spirelli pasta
  • 400 g gemengde tomaatjes (rood en geel)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • Zout/zwarte peper uit de molen
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • Snufje gedroogde chilivlokken (optioneel)
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml kookvocht van de pasta
  • Verse basilicum blaadjes
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte.
  2. Leg het vierkante blokje roomkaas in het midden van de ovenschaal. Verdeel de tomaatjes over een ovenschaal en meng ze met 2 el olijfolie, citroensap en geperste teen knoflook, zout en peper. Bestrooi de MonChou met de gedroogde Italiaanse kruiden, chilivlokken en giet de rest van de olijfolie eroverheen.
  3. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Kook ondertussen de pasta gaar in ruim kokend water met voldoende zout, giet af en houdt apart (let op, bewaar 100 ml kookvocht). Haal de ovenschaal uit de oven, schep met een houten lepel de inhoud van de ovenschaal goed door elkaar zodat er een soort van saus ontstaat. Meng de gekookte pasta, met een scheut kookvocht erdoorheen en garneer met verse basilicum blaadjes.

Heerlijk voor tijdens de feestdagen!