New York Cheesecake met MonChou en vers fruit

  • Zoet
  • Gebak
  • 200 min
12 personen
  • Springvorm (24 cm doorsnee)

  • Bakpapier

  • 1 bakje MonChou Zacht en Luchtig

  • 200 gr magere kwark

  • 150 gr Campina Botergoud (kamertemperatuur

  • 4 eidooiers

  • 1 ei

  • 1/2 sap van een citroen

  • 90 gr custard

  • 1 el bakpoeder

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 250 gr witte basterdsuiker

  • 1 pak Bastognekoeken

  • Vers fruit (bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C!

  2. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken en verdeel over de bodem van de springvorm.

  3. Klop de boter romig, voeg dan de vanillesuiker en witte basterdsuiker toe en vervolgens één voor één de eieren.

  4. Voeg dan de MonChou, kwark, custard en bakpoeder toe en roer tot een egaal mengsel. Spatel het mengsel op de Bastogne bodem.

  5. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak in één uur gaar tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden.

  6. Laat het afkoelen op een rooster. Zet vervolgens in de koelkast en laat minimaal nog een uur opstijven. Het liefst een hele nacht.

  7. Versier de taart vlak voor serveren rijkelijk met het fruit. Geniet ervan!