New York Cheesecake met MonChou en vers fruit
- Zoet
- Gebak
- 200 min
12 personen
Benodigdheden
- Springvorm (24 cm doorsnee)
- Bakpapier
Ingrediënten
- 1 bakje MonChou Zacht en Luchtig
- 200 gr magere kwark
- 150 gr Campina Botergoud (kamertemperatuur
- 4 eidooiers
- 1 ei
- 1/2 sap van een citroen
- 90 gr custard
- 1 el bakpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 gr witte basterdsuiker
- 1 pak Bastognekoeken
- Vers fruit (bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C!
- Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken en verdeel over de bodem van de springvorm.
- Klop de boter romig, voeg dan de vanillesuiker en witte basterdsuiker toe en vervolgens één voor één de eieren.
- Voeg dan de MonChou, kwark, custard en bakpoeder toe en roer tot een egaal mengsel. Spatel het mengsel op de Bastogne bodem.
- Zet de springvorm in het midden van de oven en bak in één uur gaar tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden.
- Laat het afkoelen op een rooster. Zet vervolgens in de koelkast en laat minimaal nog een uur opstijven. Het liefst een hele nacht.
- Versier de taart vlak voor serveren rijkelijk met het fruit. Geniet ervan!