MonChoutaart met rabarber en amandelen

  • Zoet
  • Gebak
  • 0 min
12 personen
  • 175 gr Digestives biscuits
  • 125 gr Campina Botergoud (grasboter)
  • 400 gr rabarber
  • 175 gr suiker
  • 3 el maïzena
  • 250 gr MonChou
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 4 el geschaafde amandelen
  • 125 ml crème fraîche
  • Springvorm van 22 cm doorsnee
  • Bakpapier
  • (Hand)mixer
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier op de bodem.
  3. Maal de koekjes met een (hand)mixer fijn (of in een goed afgesloten zak met een deegroller).
  4. Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels heen. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel zodat je een egale bodem krijgt. Zet tot gebruik in de koelkast.
  5. Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes van ca 2/3cm. Breng de rabarber met de suiker en maïzena al roerend aan de kook. Laat het mengsel al roerend in 5 minuten dik worden. Verdeel het rabarber mengsel over de koekbodem en bak in 10 minuten in het midden van de oven af. Neem de taart uit de oven en draai de oventemperatuur terug naar 175 graden.
  6. Klop ondertussen de MonChou samen met de basterdsuiker goed door elkaar en klop er één voor één de eieren doorheen. Verdeel het MonChou mengsel over de rabarber en bak de taart in ca 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven (nu dus op 175 graden). Neem de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
  7. Rooster ondertussen de geschaafde amandelen zonder olie in een koekenpan goudbruin. Roer de crème fraîche los, verwijder de rand van de springvorm en bestrijk de afgekoelde taart met de crème fraîche en bestrooi het geheel met de geroosterde amandelen.
  8. Geniet ervan!

Anne, je kunt haar vinden op Instagram: @sweetandsalty050