Cheesecake brownies met frambozen en MonChou

  • Zoet
  • Gebak
  • 65 min
20 personen
  • Ovenschaal of bakvorm van 25 bij 35 cm
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Zeef
  • 225 gr Campina Grasboter
  • 200 gr pure chocolade
  • 5 eieren
  • 340 gr suiker
  • 120 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 80 gr cacaopoeder
  • 3x MonChou 100 gr wikkel
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 150 gr frambozen
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe voor de brownie 225 gram grasboter met de chocolade in een pannetje en zet op het vuur tot alles is gesmolten.
  3. Klop 4 eieren en 300 gram suiker met een mixer in een paar minuten luchtig.
  4. Meng in een andere kom de 90 gr bloem, het zout en het cacaopoeder door elkaar.
  5. Mix het boter chocolademengsel door de opgeklopte eieren tot een egale massa. Zeef het bloemmengsel erboven en spatel voorzichtig door elkaar. Verdeel vervolgens over de bakvorm.
  6. Mix voor de cheesecakelaag de MonChou met 40 gr suiker, vanillesuiker, het ei en 30gr bloem met een mixer door elkaar tot een glad beslag.
  7. Verdeel over de brownielaag. Ga met een vork of lepel een paar keer door beide lagen, zodat er een marmereffect ontstaat. Verdeel de frambozen erover.
  8. Zet in het midden van de oven en bak in zo’n 45 minuten gaar. Laat goed afkoelen en snijd dan in 20 mooie stukken. Smakelijk!