Cheesecake brownies met frambozen en MonChou
- Zoet
- Gebak
- 65 min
20 personen
Benodigdheden
- Ovenschaal of bakvorm van 25 x 35 cm
- Bakpapier
- Mixer
- Zeef
Ingrediënten
- 225 g Campina Grasboter
- 200 g pure chocolade
- 5 eieren
- 340 g suiker
- 120 g bloem
- 1/2 tl zout
- 80 g cacaopoeder
- 300 g MonChou Original
- 1 zakje Vanillesuiker
- 150 g frambozen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Doe voor de brownie 225 gram grasboter met de chocolade in een pannetje en zet op het vuur tot alles is gesmolten.
- Klop 4 eieren en 300 gram suiker met een mixer in een paar minuten luchtig.
- Meng in een andere kom de 90 gram bloem, het zout en het cacaopoeder door elkaar.
- Mix het boter chocolademengsel door de opgeklopte eieren tot een egale massa. Zeef het bloemmengsel erboven en spatel voorzichtig door elkaar. Verdeel vervolgens over de bakvorm.
- Mix voor de cheesecakelaag de MonChou met 40 gram suiker, vanillesuiker, het ei en 30 gram bloem met een mixer door elkaar tot een glad beslag.
- Verdeel over de brownielaag. Ga met een vork of lepel een paar keer door beide lagen, zodat er een marmereffect ontstaat. Verdeel de frambozen erover.
- Zet in het midden van de oven en bak in zo’n 45 minuten gaar. Laat goed afkoelen en snijd dan in 20 mooie stukken. Smakelijk!