MonChou mini slofjes

  • Zoet
  • Gebak
  • 280 min
17 personen
  • 180 gram ongezouten boter (Campina Botergoud) (grasboter)
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Citroenrasp (van één kleine citroen of 1/2 grote citroen)
  • 280 gram bloem
  • 2,5 theelepels bakpoeder
  • 150 gram amandelspijs
  • 200 gram MonChou
  • 250 gram slagroom
  • 8 gram vanillesuiker
  • 75 gram fijne suiker
  • 1 blik kersenvlaaivulling
  1. Haal de citroenrasp van de citroen en snij deze fijn.
  2. Voeg dit samen met de suiker, boter, zout en een half ei toe aan een mengkom.
  3. Kneed dit even door en voeg hierna de bloem en het bakpoeder gezeefd toe. Kneed dit tot een samenhangend deeg.
  4. Laat het deeg ingewikkeld in folie minstens een uur rusten in de koelkast. Dit mag ook de hele nacht zijn.
  5. Na het rusten rol je het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 5 á 8 mm.
  6. Steek met de slofvorm de slofjes uit en leg dit op een bakmat.
  7. Doe de andere helft van je ei bij het amandelspijs en meng dit.
  8. Bedek de bovenkant van de slofjes met een dun laagje amandelspijs. Zorg hierbij dat je een halve cm van de kant blijft zodat het goed kan rijzen.
  9. Zet de slof terug in de slofvorm hierdoor blijft de vorm goed behouden.
  10. Bak de slofjes nu 15 minuten in de oven op 180 graden. Als je ze eruit haalt, verwijder dan de slofvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  1. Klop de slagroom stijf.
  2. Meng de suiker met de MonChou.
  3. Spatel de slagroom door de MonChou.
  4. Doe het slagroom MonChou mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van ongeveer 6 mm.
  5. Versier de afgekoelde bodems met MonChou crème en kersen. Doe dit door kleine toefjes MonChou crème langs de rand te maken in en in het midden een lange lijn MonChou te spuiten. Bedek het midden met kersen.

Sofie, je kan haar vinden op Instagram via @kinderenlive en op haar site www.kinderenlive.nl