Paas MonChou taart met perziken

  • Zoet
  • Gebak
  • 40 min
12 personen
  • 400 gr MonChou
  • 250 gr kandijkoeken
  • 85 gr Campina Botergoud (grasboter)
  • 350 ml slagroom
  • 2 zakjes klop-fix
  • 120 gr witte basterdsuiker
  • 4-5 druppeltjes vanille- extract
  • 10 halve perzikken uit blik (uitgelekt)
  1. Gebruik een springvorm van ongeveer 25 cm. Leg bakpapier op de bodem (even vastklemmen tussen de ring en de bodem). Vet de ring in met bakspray of boter.
  2. Verkruimel de kandijkoeken.
  3. Laat de boter langzaam smelten in een pannetje en voeg de kruimels toe zodra de boter volledig gesmolten is. Roer de kruimels goed door de gesmolten boter.
  4. Breng het boter- kruimelmengsel over naar de springvorm en strijk het gelijkmatig glad over de bodem. Dit gladstrijken kun je doen met de onderkant van een eetlepel.
  5. Zet de springvorm met de in de koelkast.
  6. Doe de slagroom samen met de klop-fix in een kom en klop de slagroom lobbig.
  7. Doe in een andere kom de MonChou, suiker en de vanille- extract en roer dit tot een romige geheel.
  8. Voeg nu de helft van de slagroom toe aan het MonChou- mengsel en schep dit rustig er door heen.
  9. Voeg dan de tweede helft van de slagroom toe en schep dit er ook door heen totdat het een homogeen mengsel is geworden.
  10. Haal nu je springvorm uit de koelkast en giet het slagroom- MonChou mengsel over de bodem. Strijk het evenredig uit. Laat de MonChou 2-3 uur opstijven in de koelkast alvorens verder te gaan.
  11. Laat de perziken goed uitlekken. Als de MonChoutaart goed stevig is kunnen de perziken erop gelegd worden. Verdeel ze zo, dat als je een punt er uit snijdt er een hele perzik meekomt.

Elske van @mijnhuisje op Instagram