Roze koek truffels met MonChou

  • Zoet
  • Gebak
  • 45 min
  • 4 grote roze koeken + 1 koek voor decoratie
  • 60 gram MonChou
  • 150 gram witte chocolade
  1. Breek de roze koeken in een keuken machine en laat deze even fijn malen, voeg dan de MonChou toe en meng dit weer goed door. De mix moet niet te plakkerig zijn, maar als het te droog is voeg je nog een klein beetje MonChou toe.
  2. Maak balletjes van ongeveer 20 gram. Weeg alles af en draai er balletjes van.
  3. Leg deze op een met bakpapier beklede vorm. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen alle balletjes.
  4. Bewaar ze daarna in de koelkast / vriezer om wat harder te worden.
  5. Smelt de chocolade au-bain-marie en giet dan de chocolade in een smaller glas zo kan je makkelijk dippen. Doe 1 voor 1 de balletjes in de chocolade. Dompel deze onder, haal omhoog met een vork en tik zachtjes aan de zijkant van het glas om de extra chocolade terug in het glas te laten vallen.
  6. Leg het balletje op het bakpapier en ga zo verder tot je ze allemaal hebt gedaan.
  7. Zet het even terug in de koelkast.
  8. Doe het restje chocolade in een klein spuitzakje en knip een klein puntje af. Als de balletjes hard zijn geworden kun je lijntjes over te balletjes heen trekken.
  9. Decoreer met een klein stukje roze koek.
  10. Zet in de koelkast om helemaal op te stijven.

Michelle, je kan haar vinden op instagram via @uitdekeukenvanmichelle