Mini Paas MonChou taartjes met lemon curd

  • Zoet
  • Gebak
  • 70 min
6 personen
  • 6 tartelette vormpjes
  • 2 citroenen
  • 150 g Campina Botergoud (grasboter)
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram margarine
  • 1 pak Bastogne koeken
  • 100 gram MonChou Original
  • 120 gram slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  1. Allereerst rasp je de citroenen. Knijp de citroenen uit en vang het sap op. Dit sap gaat samen met de roomboter in een steelpannetje. Dit gaan we langzaam verwarmen, totdat de boter gesmolten is. Daarna laat je dit weer afkoelen.
  2. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker los en voeg het citroenrasp hier ook aan toe. Giet langzaam het botermengsel bij het eiermengsel en roer dit goed door.
  3. Als dit mengsel mooi gemengd is, mag het weer terug in het steelpannetje. Dit moet langzaam verwarmt worden, maar mag niet koken. Langzaam wordt de lemon curd dikker, dit kan wel 15 tot 20 minuten duren. Als de curd gaat afkoelen, wordt het zelfs nog dikker.
  4. Als het klaar is, kan je het in een leuk potje gieten en laten afkoelen op kamertemperatuur.
  1. Smelt de boter in een pannetje. Vermaal ondertussen alvast de koeken in de keukenmachine tot kleine kruimels. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de boter en de kruimels samen en meng dit goed door elkaar.
  2. Verdeel het mengsel over de tartelette vormpjes en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Zet dit voor minimaal een uur in de koelkast om goed uit te harden.
  3. Klop ondertussen de MonChou, slagroom, suiker en vanillesuiker stevig. Je kan dit in een spuitzak doen, om het later mooi op te spuiten, maar het kan ook met een lepel.
  4. Zodra de bodempjes stevig genoeg zijn, schep of spuit je het MonChou mengsel op de bodempjes.
  5. Top af met een eetlepel lemon curd per taartje. Je kan er eventueel nog wat versiersels op strooien zoals sprinkels of paaseitjes.

Kirsten, van @anniesbakery21 op Instagram!