Malteser MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 140 min
10 personen
  • Springvorm van 20 cm

  • Bakpapier

  • Mixer

  • 4x MonChou 100 gr wikkel of 2x MonChou 100 gr wikkel + 5 blaadjes gelatine

  • 250 ml Campina Verse Slagroom

  • 80 gr suiker

  • 1 zakje Klop-Fix

  • 1 el cacaopoeder

  • 150 gr biscuitjes naar keuze

  • 80 gr Campina Grasboter

  • 300 gr Maltesers

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verkruimel de biscuitjes.

  2. Smelt de boter in een pannetje en roer de biscuitkruimels er doorheen. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Laat het in de koelkast koud worden.

  3. Klop met een mixer de MonChou met de suiker en cacao tot een romige massa.

  4. Klop in een andere kom de slagroom met de Klop-Fix bijna stijf. Mix de slagroom door de MonChou.

  5. Hak 60 gram Maltesers grof en spatel door het beslag. Verdeel het roommengsel over de koekbodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

  6. Hak een deel van de overige Maltesers grof en strooi vlak voor serveren over de taart. Smullen maar!