Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken daarop een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnede.
Mix de eiwitten met het zout in een vetvrije kom tot stijve pieken. Voeg gedurende het kloppen steeds beetje bij beetje de suiker toe totdat deze helemaal is opgenomen.
Voeg dan de maïzena, het citroensap en het vanille-extract toe en mix nog even kort door.
Spuit of lepel het eiwit in de ronde vorm.
Bak de pavlova ongeveer 2 uur in de oven. Open de oven niet in de tussentijd, dan zal je pavlova inzakken of breken. Controleer na de 2 uur of de pavlova goed droog is aan alle kanten. Kijk of je hem aan 1 kant voorzichtig kunt optillen. Is de pavlova goed droog? Zet dan de oven uit en laat hem nog een uur in een dichte oven afkoelen. Je kunt de pavlova hierna even wegzetten op een droge plek (niet in de koelkast) Je kunt de pavlova bewaren totdat je ‘m gaat serveren (als je ‘m maar op dezelfde dag opeet).
Roer voor de topping eerst de MonChou Verse Roomkaas los en meng met de suiker. Klop slagroom op, mix de MonChou beetje bij beetje door het slagroommengsel.
Verdeel voor het serveren het MonChou-mengsel over de bodem van pavlova. Verdeel hierover de kersenvlaai vulling en verkruimelde bastogne. Serveer de Pavlova MonChoutaart met kersen hierna direct.