Croissantcups met MonChou en rood fruit

Croissantcups met MonChou

Ingrediƫnten

  • 2 blikjes croissantdeeg a 240 gram
  • 1 ei
  • 100 gram MonChou Verse Roomkaas
  • 250ml slagroom
  • 40 gram kristalsuiker
  • 6 theelepels aardbeienjam
  • 200 gram rood fruit bijv. aardbeien, blauwe bessen en frambozen
  • poedersuiker ter garnering
  • olie om in te vetten

Benodigdheden

  • Muffintray

Bereidingswijze

  1. Leg de muffintray op zijn kop, en vet dit in met boter of olie. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal het croissantdeeg uit de blikjes. Rol 1 rolletje uit, druk de naden van het deeg dicht met je vingers en leg het in een vierkante lap. Snijd hier reepjes van 1,5 cm van. Beleg de muffinvormpjes met de reepjes deeg.
  3. Snijd de andere rol croissantdeeg in plakjes. Druk de plakjes met je vingers aan of rol er even met een deegroller over. Leg dit op de muffintray, dit wordt zo de onderkant van de croissantcups. Druk het even aan zodat de onderkant plat wordt, en zorg dat het deeg goed aan elkaar zit. Bestrijk het deeg met losgeroerd ei.
  4. Verwarm de croissantcups 15 minuten in de oven, tot het deeg gaar is en het deeg mooi goudbruin ziet. Laat de croissantcups afkoelen als ze uit de oven komen.
  5. Roer voor de topping eerst de MonChou Verse Roomkaas los en meng met de suiker.
  6. Klop slagroom op, mix de MonChou beetje bij beetje door het slagroommengsel.
  7. Lepel of spuit de MonChouvulling in de croissantcups. Verdeel hierover een lepeltje aardbeienjam en fruit. Maak eventueel af met een beetje poedersuiker.
  8. Serveer de croissantcups hierna direct.