Flammkuchen met MonChou, courgette en parmaham

  • Zoet
  • Gebak
  • 45 min
18 personen
  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 200 g MonChou Zacht & luchtig
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • 1 courgette (in flinterdunne plakjes)
  • 10 cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 1 rode ui (in flinterdunne halve ringen)
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 150 g parmaham (in reepjes)
  • 4 takjes basilicum (alleen de blaadjes - grof gehakt)
  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Haal het deeg uit de verpakking, rol het uit en leg het met het bakpapier op een bakplaat.
  2. Meng de MonChou met de geperste knoflook, de Italiaanse kruiden, zout en peper en bestrijk het deeg ermee. Beleg met de plakjes courgette, de tomaatjes en de rode ui. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met nog wat peper.
  3. Bak de flammkuchen in ca. 20 minuten knapperig in de oven. Laat de flammkuchen een paar minuten afkoelen op een rooster en snijd hem in 18 gelijke stukken. Beleg met de parmaham en de basilicum.