Aardbei MonChougebakjes
- Zoet
- Gebak
- 120 min
16 personen
Benodigdheden
- Vierkante bakvorm (20x20)
- Grotere bakvorm waar de vierkante in past.
- (hand)mixer
- Staafmixer
Ingrediënten bodem
- 230 gr digestivekoekjes
- Snufje zout
- 115 gr roomboter
Ingrediënten vulling
- 450 gr MonChou
- 200gr kristalsuiker
- 65 gr labneh of zure room
- 420 gr aardbeien
- 2 eieren
- 1 el citroensap
- 2 tl vanillextract
- ½ tl zout
- 2 el bloem
Bereidingswijze aardbeienpuree
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de aardbeien in een bakvorm en rooster ze 30 tot 35 minuten in de oven, roer tussendoor.
- Als de aardbeien zijn afgekoeld pureer je deze met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Draai de oven terug naar 165 graden.
Bereidingswijze bodem
- Vet de vierkante bakvorm (20x20) in met boter en bekleed met bakpapier
- Verkruimel de koekjes met de (hand)mixer
- Smelt de boter.
- Mix de koekjes met het zout en de boter.
- Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Laat de bodem in de koelkast staan tot je deze weer nodig hebt.
Bereidingswijze vulling
- Mix met een (hand)mixer de MonChou met de suiker.
- Voeg hier de labneh, vanille, zout en het citroensap aan toe. Voeg ook de aardbeienpuree toe, maar houdt hiervan 3 eetlepels apart.
- Mix dit geheel goed door elkaar.
- Voeg dan de eieren en de bloem toe en mix tot het net gemengd is.
- Giet de vulling over de bodem.
- Verdeel de overgebleven aardbeienpuree over de vulling en maak met een sateprikker of een mes een mooie swirl.
- Zet de bakvorm in een grotere bakvorm en giet hier heet water tot 2/3 van de hoogte van de bakvorm omheen.
- Zet 55/60 minuten in de oven tot het gebak net gestold is in het midden.
- Laat het gebak afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier.
- Laat daarna nog een nacht in de koelkast opstijven.
Dit recept is van:
Hadassa, je kunt haar vinden op Instagram: @hadassashapjes