Aardbei MonChougebakjes

  • Zoet
  • Gebak
  • 120 min
16 personen
  • Vierkante bakvorm (20x20)
  • Grotere bakvorm waar de vierkante in past.
  • (hand)mixer
  • Staafmixer
  • 230 gr digestivekoekjes
  • Snufje zout
  • 115 gr roomboter (Campina Botergoud) (grasboter)
  • 450 gr MonChou
  • 200gr kristalsuiker
  • 65 gr labneh of zure room
  • 420 gr aardbeien
  • 2 eieren
  • 1 el citroensap
  • 2 tl vanillextract
  • ½ tl zout
  • 2 el bloem
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de aardbeien in een bakvorm en rooster ze 30 tot 35 minuten in de oven, roer tussendoor.
  3. Als de aardbeien zijn afgekoeld pureer je deze met een staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Draai de oven terug naar 165 graden.
  1. Vet de vierkante bakvorm (20x20) in met boter en bekleed met bakpapier
  2. Verkruimel de koekjes met de (hand)mixer
  3. Smelt de boter.
  4. Mix de koekjes met het zout en de boter.
  5. Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Laat de bodem in de koelkast staan tot je deze weer nodig hebt.
  1. Mix met een (hand)mixer de MonChou met de suiker.
  2. Voeg hier de labneh, vanille, zout en het citroensap aan toe. Voeg ook de aardbeienpuree toe, maar houdt hiervan 3 eetlepels apart.
  3. Mix dit geheel goed door elkaar.
  4. Voeg dan de eieren en de bloem toe en mix tot het net gemengd is.
  5. Giet de vulling over de bodem.
  6. Verdeel de overgebleven aardbeienpuree over de vulling en maak met een sateprikker of een mes een mooie swirl.
  7. Zet de bakvorm in een grotere bakvorm en giet hier heet water tot 2/3 van de hoogte van de bakvorm omheen.
  8. Zet 55/60 minuten in de oven tot het gebak net gestold is in het midden.
  9. Laat het gebak afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier.
  10. Laat daarna nog een nacht in de koelkast opstijven.

Hadassa, je kunt haar vinden op Instagram: @hadassashapjes