Aardbei MonChougebakjes
Aardbei MonChougebakjes recept is van @hadassashapjes (Instagram)
Benodigdheden
- Vierkante bakvorm (20x20)
- Grotere bakvorm waar de vierkante in past.
- (hand)mixer
- Staafmixer
Ingrediënten bodem
- 230 g digestivekoekjes
- Snufje zout
- 115 g roomboter (Campina Botergoud) (grasboter)
Ingrediënten vulling
- 450 g MonChou Original
- 200 g kristalsuiker
- 65 g labneh of zure room
- 420 g aardbeien
- 2 eieren
- 1 el citroensap
- 2 tl vanillextract
- ½ tl zout
- 2 el bloem
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de aardbeien in een bakvorm en rooster ze 30 tot 35 minuten in de oven, roer tussendoor.
- Als de aardbeien zijn afgekoeld pureer je deze met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Draai de oven terug naar 165°C.
- Vet de vierkante bakvorm (20x20) in met boter en bekleed met bakpapier
- Verkruimel de koekjes met de (hand)mixer
- Smelt de boter.
- Mix de koekjes met het zout en de boter.
- Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Laat de bodem in de koelkast staan tot je deze weer nodig hebt.
- Mix met een (hand)mixer de MonChou met de suiker.
- Voeg hier de labneh, vanille, zout en het citroensap aan toe. Voeg ook de aardbeienpuree toe, maar houdt hiervan 3 eetlepels apart.
- Mix dit geheel goed door elkaar.
- Voeg dan de eieren en de bloem toe en mix tot het net gemengd is.
- Giet de vulling over de bodem.
- Verdeel de overgebleven aardbeienpuree over de vulling en maak met een sateprikker of een mes een mooie swirl.
- Zet de bakvorm in een grotere bakvorm en giet hier heet water tot 2/3 van de hoogte van de bakvorm omheen.
- Zet 55-60 minuten in de oven tot het gebak net gestold is in het midden.
- Laat het gebak afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier.
- Laat daarna nog een nacht in de koelkast opstijven.
- Hadassa, je kunt haar vinden op Instagram: @hadassashapjes