Sinaasappel MonChoutaart met Oreo bodem

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Oreo koekjes. Dit gaat makkelijk in een keukenmachine of door de koekjes in een afgesloten diepvrieszak te doen en er met een deegroller op te slaan.
  2. Smelt de boter en roer door de koekkruimels. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvormen en druk goed aan.
  3. Rasp de schil van twee sinaasappels en pers het sap uit van 1 sinaasappel. Klop met een (hand)mixer de MonChou met de suiker en de sinaasappelrasp en sap los.
  4. Klop in een andere kom de slagroom met de klopfix bijna stijf. Mix de slagroom door de MonChou. Spatel het roommengsel over de koekbodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  5. Snijd net voor serveren de overige sinaasappel in (halve) schijven en versier de MonChoutaart ermee.

Extra tip

  • Maak de taart af met een paar blaadjes verse munt.
Zoet
Gebak
150 min

Ingrediënten

  • 4 pakjes MonChou 100 gram of 2x MonChou 100 gram + 5 blaadjes gelatine
  • 250 ml Campina Verse Slagroom
  • 80 gram Suiker
  • 1 zakje KlopFix
  • 3 Sinaasappels
  • 1 doosje Oreo White Choco
  • 100 gram Campina Botergoud roomboter ongezouten

Benodigdheden

  • Springvorm 26cm doorsnede
  • Handmixer
  • Bakpapier