Chocolade MonChou cheesecake

  • Zoet
  • Gebak
  • 60 min
3 personen
  • 1 rol Oreo
  • 40 gr Campina Botergoud (grasboter)
  • 200 gr Monchou
  • 200 gr Crème fraîche
  • 75 gr kristalsuiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el maïzena
  • 2 eieren
  • 50 gr pure chocolade
  • 50 gr melkchocolade
  • 50 gr witte chocolade
  1. Smelt de roomboter in een pan op laag vuur. Blijf erbij staan, want het smelt snel! Maal de Oreokoekjes in een keukenmachine en doe dit vervolgens in een kom. Doe de gesmolten roomboter erbij en meng het goed door elkaar.
  2. Vul ieder cupcakevormpje met een eetlepel van het oreomengsel en druk stevig aan. Hierbij is het handig om een honinglepel te gebruiken. Dek het af met plasticfolie en zet het in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.
  1. Doe de monchou, creme fraiche, suiker, vanillesuiker, vanille extract en zout in een kom en mix dit samen voor 1 minuut. Voeg vervolgens de maïzena toe en mix dit ook voor 1 minuut.
  2. Let op! Gebruik vanaf nu een spatel in plaats van de mixer. Klop 1 ei los in een aparte kom en spatel dit voorzichtig door het cheesecakebeslag. Herhaal deze stap met het tweede ei.
  3. Verdeel het cheesecakebeslag over in 3 kommen in 3 gelijke delen. Zorg ervoor dat de kommen groot genoeg zijn, want er gaat straks nog gesmolten chocolade bij.
  4. Verwarm de pure chocolade au bain marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de gesmolten chocolade toe aan een kom met het cheesecakebeslag en spatel het voorzichtig door. Herhaal deze stap met de melkchocolade en de witte chocolade.
  5. Doe het pure cheesecakebeslag in een spuitzak en spuit een laag op de koekjesbodem. Herhaal deze stap met de melkchocolade en witte chocolade cheesecakebeslag.
  6. Stop de cheesecakes in een op 115 graden voorverwarmde oven (boven- onderwarmte) voor 28 minuten.
  7. Belangrijk is om na de 28 minuten de ovendeur niet te openen, dit voorkomt dat de cheesecakes inzakken of gaan scheuren. Laat de cheesecakes voor 1 uur afkoelen in de oven.
  8. Bedek de cheesecakes met plasticfolie en zet voor een hele nacht in de koelkast.

Abigail, je kunt haar vinden op Instagram: @abbys.little.bakery