Sinaasappel MonChoutaart met Oreo bodem

  • Zoet
  • Gebak
  • 150 min
12 personen
  • Springvorm van 26 cm doorsnee

  • Handmixer

  • Bakpapier

  • 4 pakjes MonChou 100 gr of 2x MonChou 100 gr + 5 blaadjes gelatine

  • 250 ml Campina Verse Slagroom

  • 80 gr suiker

  • 1 zakje Klop-Fix

  • 3 sinaasappels

  • 1 doosje Oreo White Choco

  • 100 gr Campina Botergoud roomboter ongezouten

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Oreo koekjes. Dit gaat makkelijk in een keukenmachine of door de koekjes in een afgesloten diepvrieszak te doen en er met een deegroller op te slaan

  2. Smelt de boter en roer door de koekkruimels. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvormen en druk goed aan.

  3. Rasp de schil van twee sinaasappels en pers het sap uit van 1 sinaasappel. Klop met een (hand)mixer de MonChou met de suiker en de sinaasappelrasp en sap los.

  4. Klop in een andere kom de slagroom met de klopfix bijna stijf. Mix de slagroom door de MonChou. Spatel het roommengsel over de koekbodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

  5. Snijd net voor serveren de overige sinaasappel in (halve) schijven en versier de MonChoutaart ermee. Dat wordt smullen!

  6. Maak de taart af met een paar blaadjes verse munt.