Moederdag MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 90 min
12 personen
  • 1x springvorm in hart (26 cm doorsnee)
  • 1x stuk bakpapier
  • 1x stuk aluminiumfolie
  • 1x plastic (wegwerp) spuitzak
  • 3x MonChou 100 gr wikkel
  • 500 ml Campina Verse Slagroom
  • 1x zakje klopvast
  • 1x zakje Vanillesuiker
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 1 rol mariabiscuitjes
  • 150 gr Campina Botergoud
  • 1 bakje aardbeien
  • 75 gr witte chocolade
  • 75 gr pure chocolade
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel de Mariabiscuitjes, smelt de boter en roer dit door de koekjes.
  3. Bedek de bodem van de springvorm met koekkruimels en druk goed aan.
  4. Klop de slagroom met de klopvast en vanillesuiker stijf.
  5. Roer de MonChou los met de basterdsuiker en spatel vervolgens door de slagroom. Spatel het mengsel op de koekbodem en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  6. Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie. Dit doe je door de chocolade in een kom te doen en deze boven een pan met water op het vuur te zetten.
  7. Schep de gesmolten chocolade op het aluminiumfolie in een ovaalvorm. Laat hard worden in de koelkast.
  8. Vervolgens smelt je ook de pure chocolade au-bain-marie. Schep de pure chocolade in een spuitzak.
  9. Knip een heel klein puntje open. Schrijf letters op het stuk witte chocolade en laat weer uitharden in de koelkast.
  10. Zet dan de taart in elkaar. Halveer een paar aardbeien, snijd er wat in partjes en laat de kleine heel. Versier de taart ermee. Houd in het midden ruimte vrij voor het chocolade naamplaatje.
  11. Eet smakelijk!