Mediterrane stamppot met MonChou, pesto, tomaat

  • Zoet
  • Gebak
  • 0 min
4 personen
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 200 g rucola
  • 100 g MonChou wikkel
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 4 el groene pesto
  • 50 g pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een snuf zout. Pof de tomaatjes in het midden van de oven zo’n 20 minuten tot ze een beetje opengebarsten zijn. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze beginnen te geuren en lichtbruin van kleur zijn. Zet opzij.
  2. Schil de aardappelen. Doe ze in een pan met een laagje water en een snuf zout en kook 20 minuten of tot je er met een vork in kunt prikken. Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper of vork tot puree.
  3. Roer de MonChou door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola toe en roer door elkaar. Voeg de pesto toe en roer opnieuw. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel de cherrytomaatjes erover. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.

Ook lekker met wat uitgebakken spekjes of gerookte kip!