Smashed MonChou

  • Zoet
  • Gebak
  • 25 min
6 personen
  • 50g amandelmeel
  • 20g zoetstof (bijv erythritol)
  • 1 eetl koekkruiden
  • 30 gr gesmolten Campina Botergoud (grasboter)
  • 100g MonChou
  • 200ml slagroom
  • 2-3 eetl zoetstof
  • 25g bevroren kersen
  • 25g bevroren blauwe bessen
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de amandelmeel samen met zoetstof, koekkruiden en gesmolten roomboter tot een geheel.
  3. Druk dit plat in een ronde ingevette ovenschaal (ca. 17 doorsnede).
  4. De bodem gaat nu voor 10 min in de oven. Als de bodem klaar is dan even af laten koelen.
  1. Klop de slagroom.
  2. Meng de MonChou met de slagroom en de zoetstof.
  3. Klop met een mixer net zolang dat alles romig wordt.
  4. Doe de MonChou op de afgekoelde bodem.
  1. Laat de kersen en blauwe bessen in een klein steelpannetjes ontdooien. Voeg hier eventueel nog een beetje zoetstof aan toe.
  2. Als ze zacht zijn laat afkoelen en schep alleen het fruit over de vulling.

Chantal en Gerline, je kan ze vinden op @ketomorfose op Instagram!