Smashed MonChou
- Zoet
- Gebak
- 25 min
6 personen
Ingrediënten bodem
- 50g amandelmeel
- 20g zoetstof (bijv erythritol)
- 1 eetl koekkruiden
- 30 gr gesmolten roomboter
Ingrediënten vulling
- 100g MonChou
- 200ml slagroom
- 2-3 eetl zoetstof
Ingrediënten topping
- 25g bevroren kersen
- 25g bevroren blauwe bessen
Bereidingswijze bodem
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de amandelmeel samen met zoetstof, koekkruiden en gesmolten roomboter tot een geheel.
- Druk dit plat in een ronde ingevette ovenschaal (ca. 17 doorsnede).
- De bodem gaat nu voor 10 min in de oven. Als de bodem klaar is dan even af laten koelen.
Bereidingswijze vulling
- Klop de slagroom.
- Meng de MonChou met de slagroom en de zoetstof.
- Klop met een mixer net zolang dat alles romig wordt.
- Doe de MonChou op de afgekoelde bodem.
Bereidingswijze topping
- Laat de kersen en blauwe bessen in een klein steelpannetjes ontdooien. Voeg hier eventueel nog een beetje zoetstof aan toe.
- Als ze zacht zijn laat afkoelen en schep alleen het fruit over de vulling.
Dit recept is van:
Chantal en Gerline, je kan ze vinden op @ketomorfose op Instagram!