Luchtige Carrot Cake met frisse MonChou topping

  • Zoet
  • Gebak
  • 70 min
8 personen
  • Grote mengkom
  • Rasp
  • Mixer
  • Spatel
  • Cakevorm
  • Oven
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 1/2 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 1 sinaasappel
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 200 gram geraspte wortel
  • 60 gram walnoten
  • 200 gram MonChou
  • 50 gram Campina Botergoud (grasboter)
  • 100 gram poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel, suiker, kaneel, koek- en speculaaskruiden en zout in een kom.
  3. Rasp hier de schil van 1 sinaasappel overheen.
  4. Voeg de zonnebloemolie toe en mix alles door elkaar.
  5. Voeg de eieren toe en mix alles tot een egaal beslag.
  6. Voeg de wortel en de walnoten toe en spatel dit er doorheen.
  7. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak voor 40-45 minuten gaar.
  8. Meng ondertussen de boter, roomkaas en poedersuiker in een kom.
  9. Als de cake is afgekoeld, kun je de topping over de cake smeren.

Tes, je kan haar vinden via @keukenvantes op Instagram!