Luchtige Carrot Cake met frisse MonChou topping
- Zoet
- Gebak
- 70 min
8 personen
Benodigdheden
- Grote mengkom
- Rasp
- Mixer
- Spatel
- Cakevorm
- Oven
Ingrediƫnten cake
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- 1/2 eetlepel kaneel
- 1/2 eetlepel koek- en speculaaskruiden
- Snufje zout
- 1 sinaasappel
- 150 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 200 gram geraspte wortel
- 60 gram walnoten
Ingrediƫnten topping
- 200 gram MonChou
- 50 gram zachte boter
- 100 gram poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, suiker, kaneel, koek- en speculaaskruiden en zout in een kom.
- Rasp hier de schil van 1 sinaasappel overheen.
- Voeg de zonnebloemolie toe en mix alles door elkaar.
- Voeg de eieren toe en mix alles tot een egaal beslag.
- Voeg de wortel en de walnoten toe en spatel dit er doorheen.
- Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak voor 40-45 minuten gaar.
- Meng ondertussen de boter, roomkaas en poedersuiker in een kom.
- Als de cake is afgekoeld, kun je de topping over de cake smeren.
Dit recept is van:
Tes, je kan haar vinden via @keukenvantes op Instagram!