Pepernoten truffels
- Zoet
- Gebak
- 20 min
17 personen
Ingrediënten
- 160g pepernoten
- 100g MonChou
- Chocolade naar keuze; wit, puur, karamel-zeezout zijn lekkere opties.
Bereidingswijze
- Maal de pepernoten fijn, en meng ze goed met de MonChou.
- Draai er balletjes van , ik maakte ze ongeveer 15 gram per stuk.
- Laat ze dan even goed afkoelen in de koelkast.
- Hak de chocola in kleine stukjes en smelt het au bain-marie of in de magnetron (let goed op dat het niet verbrand)
- Haal de balletjes met 2 vorken door de chocola en leg ze op bak papier.
- Als je ze wilt versieren, direct na het chocolade bad doen. Leuke decoraties zijn streepjes van andere chooclade smaak/kleur, pepernoten kruimels, sprinkles.
- Goed laten afkoelen.
Tip:
Heerlijk voor een Sinterklaas avond!
Dit recept is van:
@zot_op_zoet, op Instagram te vinden!