Pepernoten truffels

  • Zoet
  • Gebak
  • 20 min
17 personen
  • 160g pepernoten
  • 100g MonChou
  • Chocolade naar keuze; wit, puur, karamel-zeezout zijn lekkere opties.
  1. Maal de pepernoten fijn, en meng ze goed met de MonChou.
  2. Draai er balletjes van , ik maakte ze ongeveer 15 gram per stuk.
  3. Laat ze dan even goed afkoelen in de koelkast.
  4. Hak de chocola in kleine stukjes en smelt het au bain-marie of in de magnetron (let goed op dat het niet verbrand)
  5. Haal de balletjes met 2 vorken door de chocola en leg ze op bak papier.
  6. Als je ze wilt versieren, direct na het chocolade bad doen. Leuke decoraties zijn streepjes van andere chooclade smaak/kleur, pepernoten kruimels, sprinkles.
  7. Goed laten afkoelen.

Heerlijk voor een Sinterklaas avond!

@zot_op_zoet, op Instagram te vinden!