MonChouflatbreads

  • Zoet
  • Gebak
  • 30 min
2 personen
  • 2 trosjes cherrytomaatjes ca. 175 g
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • zout en peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook geperst
  • een handvol verse basilicum gehakt + een paar hele om te garneren
  • 2 flatbreads
  • 1 bakje MonChou Zacht & Luchtig
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • chilivlokken optioneel
  • groene pitloze olijven
  • 2 eieren
  • olijfolie om te garneren
  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200C / hetelucht: 180C).
  2. Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje, vermeng met de olijfolie en bestrooi met peper, zout en de oregano. Roos-ter de tomaatjes 10-15 minuten. Haal ze uit de oven, roer de knoflook en de gehakte basilicum erdoorheen en houd apart.
  3. Houd de oven warm en bereid de broden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de eieren. Bestrooi met zout en peper.
  5. Bestrijk de broden royaal met MonChou, bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper, zout, eventueel wat gedroogde chilivlokken en leg de geroosterde tomaatjes erop. Garneer met de olijven en de verse blaadjes basilicum en leg het gebakken spiegelei erop. Drizzle nog wat extra olijfolie over het gerecht.
  6. Eet smakelijk en vrolijk Pasen!