Oreo balls met MonChou

  • Zoet
  • Gebak
  • 0 min
20 personen
  • 100 gr MonChou
  • 2 rollen Oreokoekjes
  • 200 gr witte chocolade
  1. Verkruimel de Oreokoekjes (inclusief de witte crème) in een keukenmachine of met een deegroller. Leg 2 Oreokoekjes apart (deze heb je straks nodig voor de topping). Voeg de MonChou toe aan de verkruimelde Oreokoekjes. Zodra je ballen kunt rollen van het mengsel, ben je ‘ready to go’. Indien ze uit elkaar vallen, kun je nog wat MonChou toevoegen. Hetzelfde geldt voor een te plakkerig mengsel; voeg dan nog wat verkruimelde Oreokoekjes toe.
  2. Zodra je tevreden bent met het Oreo-MonChou mengsel kun je starten met het maken van ballen (bijvoorbeeld ter grootte van een bonbon). Leg de ballen vervolgens 15 minuten in de vriezer.
  3. Smelt in de tussentijd de witte chocolade au-bain marie. Haal de ballen uit de vriezer en dip ze in de witte chocolade zodat alle kanten bedekt zijn.
  4. Vervolgens kun je de topping maken met de 2 apart gelegde Oreokoekjes. Haal hier de witte crème tussenuit en verkruimel de koekjes. Decoreer de Oreo-MonChou ballen met de verkruimelde Oreokoekjes voordat de witte chocolade hard is geworden. Leg ze daarna 30 tot 60 minuten in de koelkast.
  5. Eet smakelijk!

Claire, je kunt haar vinden op Instagram: @klerbaktverder