MonChou-salamirolletjes

  • Zoet
  • Gebak
  • 15 min
6 personen
  • 200 g plakjes salami
  • 150 g MonChou Zacht & luchtig (in een kuipje)
  • zout en peper (uit de molen)
  • 2 el kappertjes (uitgelekt en grof gehakt)
  • 1 lente-uitje (fijngehakt)
  • 2 el verse peterselie (fijngehakt)
  • ronde toastjes (naar keuze)
  • vershoudfolie
  1. Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkblad. Leg hierop de plakjes salami dakpansgewijs op elkaar tot een rechthoek (ca. 15×25 cm). Verdeel de roomkaas over de salamiplakjes en strijk gelijkmatig uit. Bestrooi royaal met zout en peper. Verdeel de kappertjes, de lente-ui en de peterselie in de lengte over het midden van de rechthoek.
  2. Rol de salami met behulp van het folie strak op tot een rol en druk de uiteinden goed aan. Leg de rol 30 minuten in het vriesvak.
  3. Haal de rol 10 minuten voor gebruik uit de vriezer en snijd er met een scherp mes mooie plakjes van. Serveer met toastjes.