MonChou cupcakes

  • Zoet
  • Gebak
  • 40 min
12 personen
  • 225 gram cakemeel
  • 200 gram Campina Botergoud (grasboter)
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 2 el melk
  • Klein potje kersen zonder pit
  • ½ liter slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 zakje Klop-fix slagroomversteviger
  • 100 gram MonChou Original
  • 1 blik vlaaivulling kersen (vlaaifruit)
  1. Giet het potje kersen in een vergiet en laat goed uitlekken.
  2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Klop in een beslagkom de boter zacht en romig. Voeg de suiker toe en meng tot een gladde massa.
  4. Mix er één voor één de eieren doorheen en klop in 3 minuten op de hoogste stand tot een glad en luchtig beslag.
  5. Voeg het cakemeel en de melk in delen toe en mix tot een glad geheel.
  6. Plaats de vormpjes in het muffinblik en schep het beslag in de cupcakevormpjes. Duw in elk vormpje een kers in het beslag.
  7. Bak de cupcakes in ca. 20 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cupcakes goed afkoelen.
  8. Klop de slagroom stijf met suiker en klop-fix. MonChou fijnprakken en bij de slagroom doen. Dit nog even mixen.
  9. Schep het mengsel in een spuitzak en leg even kort in de koelkast om een beetje op te stijven.
  10. Spuit vervolgens een dubbele rand van het MonChou mengsel op de cupcakes en schep daarin een lepel vlaaifruit.

@toffetaarten op Instagram!