Hartige MonChou muffins

  • Zoet
  • Gebak
  • 60 min
12 personen
  • 1 muffintray

  • 1 bakje MonChou Zacht & Luchtig 200 gr

  • 2 eieren

  • 50 ml olijfolie

  • 200 gr bloem

  • 1 el bakpoeder

  • Handje kastagnechampignons

  • 1 gele paprika

  • 6 plakjes pancetta

  • 10 zongedroogde tomaatjes

  • 1 el Italiaanse kruiden

  • 10 zwarte olijven

  • Zout en peper

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Spray de muffintray in me de bakspray.

  2. Snijd de champignons, paprika, pancetta, zongedroogde tomaatjes en olijven in kleine stukjes. Bak de pancetta met de champignons en de paprika een paar minuten in een koekenpan.

  3. Klop de eieren los samen met de MonChou Zacht & Luchtig, olijfolie, Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak.

  4. Spatel de bloem en het bakpoeder erdoor. Voeg de pancetta, champignons, paprika, zongedroogde tomaatjes en olijven toe en spatel goed door elkaar.

  5. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Zet de muffintray in het midden van de oven en bak de muffins in zo’n 25 minuten gaar.

  6. Wanneer een satéprikker er droog uit komt zijn ze goed. Smakelijk eten!