Lemoncurd frambozen MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 150 min
12 personen
  • Springvorm van 24-26 cm
  • Bakpapier
  • Garde of mixer
  • 3 pakjes MonChou 100 gr wikkel
  • 375 ml verse slagroom
  • 375 gr witte basterdsuiker
  • 7 blaadjes gelatine
  • 225 gr haverkoekjes
  • 300 gr Campina Botergoud (grasboter)
  • 225 gr frambozen
  • 3 citroenen
  • 3 eieren
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Leg daarnaast de gelatineblaadjes in een bakje koud water. Verkruimel vervolgens de haverkoekjes en meng dit met 120 gram gesmolten roomboter.
  2. Verdeel dit mengsel over de springvorm en druk goed aan.
  3. Mix de MonChou met 150 gram suiker. Klop tevens de slagroom stijf met een (hand)mixer en prak 150 gram frambozen fijn met een vork. Roer de frambozen samen met de slagroom door het MonChou mengsel.
  4. Haal vervolgens de gelatineblaadjes uit het water, laat even uitlekken en doe dit in een pannetje. Zet het even op het vuur zodat de gelatine vloeibaar wordt. Mix de gesmolten gelatine daarna snel door het roommengsel en spatel het geheel vervolgens op de koekbodem. Laat minimaal twee uur opstijven.
  5. Maak ondertussen de lemoncurd. Doe hiervoor het citroenrasp- en sap van 3 citroenen samen met 225 gram suiker en 180 gram roomboter in een kom. Hang dit mengsel in een pannetje met water en zet op het vuur. Verwarm dit tot de roomboter gesmolten is.
  6. Klop de eieren los en mix deze door het citroenmengsel. Klop goed door. Laat langzaam dikker worden.
  7. Blijf ondertussen roeren. Haal de kom van het vuur wanneer de lemoncurd zo dik is als vanillevla. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen.
  8. Bestrijk de bovenkant van de taart voor serveren met lemoncurd. Versier met de achtergehouden frambozen. En dan.. aansnijden en smullen maar!

Lemoncurd maken te ingewikkeld? Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare lemoncurd gebruiken. In dat geval kan je stap 5 t/m 7 overslaan!