Mini-loempia’s met MonChouvulling en chilisaus

  • Zoet
  • Gebak
  • 20 min
10 personen
  • 1 l arachideolie
  • 200 g MonChou Original (op kamertemperatuur)
  • 1 lente-ui (fijngehakt)
  • ½ tl knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 5 vellen filodeeg (gehalveerd)
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el sesamzaadjes
  • zoete chilisaus (om te dippen)
  1. Verhit de olie in een frituurpan of een ruime pan met dikke bodem tot ca. 180°C.
  2. Doe intussen de roomkaas in een kom. Voeg de lente-ui, het knoflookpoeder en zout en peper naar smaak toe en meng alles goed door elkaar met een vork.
  3. Zet een kommetje water klaar. Leg de vellen deeg op je werkblad en schep 1-2 el van de roomkaas onderaan een deegvel. Vouw de zijkanten naar binnen, maak de uiteinden met je vingers een beetje nat met water en rol het geheel verder op tot een strak rolletje. Maak van de andere vellen en de overige vulling op dezelfde wijze nog 9 loempia’s.
  4. Frituur de loempia’s in 2-3 minuten goudbruin en krokant in de hete olie. Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier, bestrijk ze met een laagje honing en bestrooi met de sesamzaadjes. Serveer met chilisaus.