Bokkepootjes MonChoutaart

  • Zoet
  • Gebak
  • 210 min
12 personen
  • 6 x MonChou 100 gr wikkel of 3x MonChou 100 gr + 5 blaadjes gelatine

  • 150 gr suiker

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • 400ml Campina Verse Slagroom

  • 1 zakje KlopFix

  • 1 pak bokkepootjes (of ongeveer 20 stuks)

  • 1 rol digestive koekjes met pure chocolade

  • 75 gr Campina Grasboter

  • Topping: Handje amandelschaafsel 4 blokjes pure chocolade, geraspt

  • Springvorm van 24 cm doorsnee

  • Bakpapier

  • (hand)mixer

  • Koekenpan

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de digestive koekjes. Smelt de boter en mix met de koekkruimels. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet een in de koelkast om hard te laten worden.

  2. Mix de MonChou luchtig met de suiker en vanillesuiker. Klop de slagroom met de KlopFix stijf. Spatel de slagroom door de MonChou tot een egaal geheel. Snijd de helften van de bokkepootjes los van elkaar. Zet ze rechtop met de bolle kant naar buiten rondom tegen de rand van de springvorm. Verkruimel een paar bokkepootjes en spatel de kruimels door het MonChou slagroommengsel. Verdeel de room over de koekbodem. Zorg ervoor dat de bokkepootjes rechtop blijven staan. Druk ze goed aan en laat de taart dan minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  3. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in de koekenpan tot het goudbruin is en begint te geuren. Strooi het amandeschaafsel en de chocoladesnippers vlak voor serveren over de taart. Mmm, Oer-Hollands lekker!