Oranje MonChou tompoucen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, snijd ze tot 8 rechthoeken en prik er gaatjes in met een vork.
  • Beleg de plakken bladerdeeg met een ander vel bakpapier en verdeel de bakbonen hierover.
  • Bak deze zo’n 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en laat deze vervolgens afkoelen.
  • Klop de slagroom samen met de klopvast en de vanillesuiker stijf. Roer de MonChou met de basterdsuiker los. Spatel door de slagroom tot een egale massa. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Hiervoor doe je de chocolade in een kom die je in een pan water op het vuur zet.
  • Wanneer de chocolade gesmolten is besmeer je vier bladerdeegkoekjes ermee. Rasp de schil van de sinaasappel en bestrooi over de chocolade.
  • Laat ze hard worden. Laat de mandarijnen uitlekken in een vergiet.
  • Zet de tompouce in elkaar. Schep het MonChou mengsel in een spuitzak. Leg ee
Zoet
Gebak
120 min
4 personen

Ingrediënten

  • 1 x MonChou 100 gram
  • 125 ml Campina verse slagroom
  • 1 x zakje klopvast
  • 1 x zakje vanillesuiker
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 4 x plak bladerdeeg
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 x sinaasappel
  • 1 x blik mandarijn partjes

Benodigdheden

  • 1 x bakpapier
  • 1 x bakbonen
  • 1 x spuitzat