Mini MonChou worteltaartjes

  • Zoet
  • Gebak
  • 70 min
12 personen
  • 2 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 tl kaneel
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 80 gram fijngehakte ongezouten noten naar keuze
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 200 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram geraspte wortels
  • 200 gram MonChou
  • Poedersuiker naar smaak
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de eieren samen met de suiker, kaneel en sinaasappelsap.
  3. Doe dan de olie erbij en voeg daarna de geraspte wortels en de sinaasappelrasp toe.
  4. Mix de bloem en bakpoeder erdoorheen heen tot een mooi glad beslag.
  5. Meng op het laatst de noten met een spatel door het beslag.
  6. Giet het beslag in een ingevette vierkante bakvorm en bak de worteltaart in de oven voor ongeveer 40 min.
  7. Meng de MonChou, poedersuiker en 2 eetlepels sinaasappelsap met elkaar.
  8. Bestrijk de taart hiermee wanneer het volledig is afgekoeld en snij het daarna met een scherp mes in mooie vierkante stukjes.
  9. Garneer eventueel met wat overgebleven nootjes of wat jij lekker vind.

Rose, je vind haar via @uitdekeukenvanrose op Instagram!