Mini MonChoutaart met bosbessen
- Zoet
- Gebak
- 150 min
6 personen
Benodigdheden
- Meerdere glaasjes
- (hand)mixer
Ingrediƫnten
- 4x MonChou 100 gr wikkel of 2x MonChou 100 gr wikkel + 200 ml Griekse Yoghurt
- 1 pak Bastognekoeken
- 150 gr basterdsuiker
- 100 gr Roomboter (Campina Botergoud) (grasboter)
- 1 potje bosbessenjam
- Verse bosbessen
- Verse munt
- 500 ml Slagroom
Bereidingswijze
- Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Verkruimel het hele pak Bastognekoeken (eventueel met een deegroller).
- Smelt de boter in een pannetje en roer de verkruimelde Bastognekoeken er doorheen. Laat het in de koelkast koud worden.
- Mix de MonChou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf.
- Roer met een lepel de slagroom door het MonChou mengsel.
- Verdeel de bastognekoek over de glaasjes en voorzie ieder glaasje van een laag MonChou mengsel.
- Laat de taartjes ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Strijk de bosbessenjam over de taartjes en garneer met wat verse bosbessen en een blaadje verse munt.