Chocoladetaart met MonChou

Chocoladetaart met MonChou

Kerstmis maak je nu nog feestelijker met de ultieme chocoladetaart! Een chocoladetaart met MonChou en heerlijk rood fruit. Smullen maar!

  • bereidingstijd 90 min
  • menugang Gebak
  • personen 12

Ingrediënten

  • Bereidingswijze taart:
  • 450g zelfrijzend bakmeel
  • 400g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80g cacaopoeder
  • 2tl baksoda
  • 3 eieren
  • 200g Campina Grasboter, op kamertemperatuur
  • 250ml Campina Halfvolle Melk
  • 250ml koffie
  • 1 snuf zout
  • Bereidingswijze topping:
  • 3x100g MonChou wikkel
  • 100g poedersuiker
  • 250ml Campina Verse Slagroom
  • 50g pure chocolade, grof gehakt
  • 2el aardbeienjam
  • Vers rood fruit
  • Paar blaadjes verse munt
  • Extra benodigdheden
  • Springvorm van 26cm doorsnede
  • Bak papier
  • (hand) mixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier. Klop voor de cake alle ingrediƫnten in een kom en mix tot een egaal beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar. Test of de cake goed is met een prikker. Als die er droog uit komt is de cake gaar.
  2. Maak ondertussen de room. Klop hiervoor de MonChou met de poedersuiker los. Klop de slagroom stijf in een andere kom en roer deze vervolgens door de MonChou tot een egaal geheel. Spatel de pure chocoladesnippers erdoor. Hou een eetlepel achter.
  3. Als de cake afgekoeld is snijd je hem horizontaal doormidden. Bedek dan met 2/3 van de room. Leg de bovenkant van de cake er weer op. Verdeel de rest van de room erover en versier met het fruit en de muntblaadjes. Klop de jam los met 2 el water. Bestrooi met de achtergehouden chocolade en besprenkel met de jam siroop.
  4. Smullen maar!

Tip

  1. Tip: Ook erg lekker met karamelsaus in plaats van jam. Voor een extra feestelijk tintje!