Carrotcake muffins met drie verschillende toppings

  • Zoet
  • Gebak
  • 60 min
36 personen
  • (hand)mixer

  • Spuitzak

  • Muffintray

  • 12 papieren cakevormpjes

  • 2 eieren

  • 300 ml zonnebloem- of arachide olie

  • 150 gr bruine basterdsuiker

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • 240 gr bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl speculaaskruiden

  • Snuf zout

  • Handje walnoten, grof gehakt

  • Handje rozijnen

  • 240 gr wortels, geschrapt en geraspt

  • 3x MonChou 100 gr wikkel (op kamertemperatuur)

  • 250 gr Campina Grasboter

  • 150 gr poedersuiker

  • Rasp van 1 citroen

  • Rasp van 1 sinaasappel

  • 150 gr frambozen

  • 150 gr bramen

  • 75 gr pure chocolade, gehakt

  • 75 gr (grove) kokossnippers

  • 5 blokjes fudge

  • Karamelsaus

  • handje pretzels

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Doe de cakevormpjes in de muffintray.

  3. Mix de eieren, olie, bruine- en vanillesuiker door elkaar met een (hand)mixer. Voeg de bloem bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe en mix tot een egaal beslag.

  4. Spatel de gehakte walnoten, rozijnen en geraspte wortel erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes.

  5. Zet de muffintray in het midden van de oven en bak in zo’n 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

  6. Maak ondertussen de frosting. Klop hiervoor de MonChou, boter en poedersuiker tot een egale massa.

  7. Spatel de citroenrasp en sinaasappelrasp door de frosting. Houd een paar sliertjes achter voor de garnering.

  8. Spatel de frosting in een spuitzak en spuit toefjes op iedere muffin. Verdeel de bramen en frambozen over de cupcakes en maak af met een paar sliertjes citrusschil.

  9. Bak de kokos kort in een koekenpan tot het goudbruin is.

  10. Spatel de chocoladesnippers en kokosrasp door de frosting. Houd een klein beetje achter ter garnering.

  11. Spatel de frosting in een spuitzak en spuit toefjes op iedere muffin. Bestrooi met de achtergehouden chocolade- en kokossnippers.

  12. Snijd de fudge in hele kleine blokjes.

  13. Spatel de frosting in een spuitzak en spuit toefjes op iedere muffin. Verdeel de fudge over de muffins en steek in iedere toef frosting een of twee pretzels. Maak af met een scheutje karamelsaus.