Bokkepootjes MonChou taart

Bokkepootjes MonChou taart

  • bereidingstijd 210 min
  • menugang Gebak
  • personen 12

Ingrediënten

  • 6 x MonChou 100 gram wikkel
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250ml Campina Verse Slagroom
  • 1 zakje KlopFix
  • 1 pak bokkepootjes (of ongeveer 20 stuks)
  • 1 rol digestive koekjes met pure chocolade
  • 75 gr Campina Grasboter
  • Handje amandelschaafsel
  • 4 blokjes pure chocolade, geraspt
  • Springvorm van 24 cm doorsnee
  • Bakpapier
  • (hand)mixer
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de digestive koekjes. Smelt de boter en mix met de koekkruimels. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet een in de koelkast om hard te laten worden.
  2. Mix de MonChou luchtig met de suiker en vanillesuiker. Klop de slagroom met de KlopFix stijf. Spatel de slagroom door de MonChou tot een egaal geheel. Snijd de helften van de bokkepootjes los van elkaar. Zet ze rechtop met de bolle kant naar buiten rondom tegen de rand van de springvorm. Verkruimel een paar bokkepootjes en spatel de kruimels door het MonChou slagroommengesel. Verdeel de room over
  3. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in de koekenpan tot het goudbruin is en begint te geuren. Strooi het amandeschaafsel en de chocoladesnippers vlak voor serveren over de taart. Mmm, Oer-Hollands lekker!

Tip

  1. Tip: wil je een hele stevige taart? Voeg dan vier blaadjes opgeloste gelatine toe aan het roommengsel voor je het op de taartbodem schept.