Quiche met zalm, asperges en MonChou

  • Zoet
  • Gebak
  • 40 min
4 personen
  • 1 quichevorm (20 bij 15 cm)
  • Bakpapier
  • Keukenpapier
  • Springvorm van 24 cm
  • 1x 100 gr MonChou wikkel
  • 80 gr roomboter (Campina Botergoud) (grasboter)
  • 200 gr gerookte zalm
  • Klein bosje groene asperges
  • 2 eieren
  • 1/2 citroen
  • Handje Parmezaanse kaas
  • Verse dille
  • Peper en zout
  • Boter om in te vetten
  • Bakbonen (of gedroogde bonen om blind te bakken)
  • 220 gr Bastognekoekjes
  • 80 gr roomboter
  • 300 ml slagroom
  • 300 gr MonChou
  • 3 el suiker
  • 3 perziken
  • 500 gr aardbeien
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de quichevorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Leg het bladerdeeg erin. Prik gaatjes in de bodem.
  2. Beleg met een stuk bakpapier en de bakbonen. Bak in het midden van de oven zo’n 10 minuten blind.
  3. Snijd zo’n 2 cm van de onderkant van de asperges en kook ze een paar minuten.
  4. Klop ondertussen de eieren los met de MonChou, sap en rasp van ½ citroen, wat takjes verse dille en peper en zout naar smaak.
  5. Haal de vorm uit de oven en verwijder de bakbonen. Verdeel de zalm en de asperges over het bladerdeeg en giet het MonChou ei mengsel eroverheen.
  6. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en bak dan in zo’n 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  7. Garneer met wat verse dille en Parmezaanse kaas. Smakelijk!