Quiche met zalm, asperges en MonChou

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de quichevorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Leg het bladerdeeg erin. Prik gaatjes in de bodem.
  • Beleg met een stuk bakpapier en de bakbonen. Bak in het midden van de oven zo’n 10 minuten blind.
  • Snijd zo’n 2 cm van de onderkant van de asperges en kook ze een paar minuten.
  • Klop ondertussen de eieren los met de MonChou, sap en rasp van ½ citroen, wat takjes verse dille en peper en zout naar smaak.
  • Haal de vorm uit de oven en verwijder de bakbonen. Verdeel de zalm en de asperges over het bladerdeeg en giet het MonChou ei mengsel eroverheen.
  • Strooi er wat Parmezaanse kaas over en bak dan in zo’n 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  • Garneer met wat verse dille en Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Hartig
Diner
40 min
4 personen

Ingrediënten

  • 100 g MonChou (wikkel)
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 200 g gerookte zalm
  • klein bosje groene asperges
  • 2 eieren
  • 1/2 citroen
  • handje Parmezaanse kaas
  • verse dille
  • peper en zout
  • boter om in te vetten
  • bakbonen (of gedroogde bonen om blind te bakken)

Benodigdheden

  • 1 quichevorm (20 bij 15cm)
  • stuk bakpapier