MonChou Paastaart met frambozen en lemoncurd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvormen met bakpapier en vet de bodem en zijkant in met een beetje boter.
  • Mix voor het beslag de eieren, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en een snuf zout luchtig met een (hand)mixer, tot er een wit schuimig mengsel ontstaat. Spatel dan voorzichtig de bloem en maïzena door het beslag. Doe dit heel rustig, anders klop je de lucht eruit. Verdeel het beslag over de twee springvormen. Zet de springvormen in het midden van de oven en bak in zo’n 30 minuten goudbruin. De cake is klaar als een satéprikker er droog uit komt. Laat afkoelen op een rooster.
  • Maak ondertussen de frosting. Mix hiervoor de MonChou met de boter, poedersuiker en lemoncurd tot een luchtig mengsel. Als de cakes afgekoeld zijn snijd je ze beide horizontaal doormidden, zodat er vier lagen ontstaan.
  • Leg een laag op een bord, bestrijk met 2 eetlepels frambozenjam en met ongeveer 1/8 van de frosting. Leg er een volgende laag cake op en bestrijk deze met 2 eetlepels lemoncu

Extra tip

  • Ook lekker met bosbessen en bosbessenjam in plaats van frambozen.
Zoet
Pasen
90 min
12 personen

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300g suiker
  • 220g bloem
  • 70g maïzena
  • Rasp van 1 citroen
  • Snuf zout
  • 4 x 100g MonChou wikkel (op kamertemperatuur)
  • 200g Campina Grasboter
  • 200g poedersuiker
  • 2el lemoncurd
  • 50g pistachenootjes fijngehakt
  • Paar witte paaseitjes
  • Paar chocolade dragee-eitjes
  • Paar verse frambozen
  • Potje frambozenjam

Benodigdheden

  • Twee springvormen van 24cm doorsnee
  • Bakpapier
  • (hand)mixer