New York Cheesecake met MonChou en vers fruit

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C!
  • Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken en verdeel over de bodem van de springvorm.
  • Klop de boter romig, voeg dan de vanillesuiker en witte basterdsuiker toe en vervolgens één voor één de eieren.
  • Voeg dan de MonChou, kwark, custard en bakpoeder toe en roer tot een egaal mengsel. Spatel het mengsel op de Bastogne bodem.
  • Zet de springvorm in het midden van de oven en bak in één uur gaar tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden.
  • Laat het afkoelen op een rooster. Zet vervolgens in de koelkast en laat minimaal nog een uur opstijven. Het liefst een hele nacht.
  • Versier de taart vlak voor serveren rijkelijk met het fruit. Geniet ervan!
Zoet
Gebak
200 min
12 personen

Ingrediënten

  • 1 bakje MonChou Zacht & Luchtig
  • 200 gram magere kwark
  • 150 gram Campina Botergoud (kamertemperatuur)
  • 4 eidooiers
  • 1 ei
  • ½ sap van citroen
  • 90 gram custard
  • 1 el bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 1 pak Bastognekoeken
  • Vers fruit (bijv. aardbeien, frambozen en bosbessen)

Benodigdheden

  • 1 Springvorm (24 cm doorsnee)
  • 1 stuk bakpapier