New York Cheesecake met MonChou en vers fruit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken en verdeel over de bodem van de springvorm.
  3. Klop de boter romig, voeg dan de vanillesuiker en witte basterdsuiker toe en vervolgens één voor één de eieren.
  4. Voeg dan de MonChou, kwark, custard en bakpoeder toe en roer tot een egaal mengsel. Spatel het mengsel op de Bastogne bodem.
  5. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak in één uur gaar tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden.
  6. Laat het afkoelen op een rooster. Zet vervolgens in de koelkast en laat minimaal nog een uur opstijven. Het liefst een hele nacht.
  7. Versier de taart vlak voor serveren rijkelijk met het fruit. Geniet ervan!
Zoet
Gebak
200 min
6 personen
12 personen

Ingrediënten

  • 200gr MonChou Zacht & Luchtig
  • 200 gram magere kwark
  • 150 gram Campina Botergoud (kamertemperatuur)
  • 4 eidooiers
  • 1 ei
  • ½ sap van citroen
  • 90 gram custard
  • 1 el bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 1 pak Bastognekoeken
  • Vers fruit (bijv. aardbeien, frambozen en bosbessen)

Benodigdheden

  • 1 Springvorm (12 cm doorsnee)
  • 1 stuk bakpapier

Ingrediënten

  • 1 bakje MonChou Zacht & Luchtig
  • 200 gram magere kwark
  • 150 gram Campina Botergoud (kamertemperatuur)
  • 4 eidooiers
  • 1 ei
  • ½ sap van citroen
  • 90 gram custard
  • 1 el bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 1 pak Bastognekoeken
  • Vers fruit (bijv. aardbeien, frambozen en bosbessen)

Benodigdheden

  • 1 Springvorm (24 cm doorsnee)
  • 1 stuk bakpapier