MonChoutaart met Bastogne bodem

Bereidingswijze

  • Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken (eventueel door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan).
  • Smelt de boter in een pannetje. Meng de gesmolten boter door de Bastognekoek kruimels. Verdeel het mengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  • Mix met een (hand)mixer de MonChou met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker en de KlopFix bijna stijf.
  • Spatel de slagroom door het MonChoumengsel en verdeel over de koekbodem. Laat de taart vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de taart na 2 uur uit de koeling. Schep het vlaaifruit op de MonChoulaag. Aansnijden en smullen maar!

Extra tip

  • Wil je de taart heel stevig maken? Voeg dan 5 blaadjes geweekte gelatine toe aan het roommengsel voor je het verdeelt over de koekbodem.

Zoet
Gebak
150 min
12 personen

Ingrediënten

  • 1 pak Bastognekoeken
  • 2 pakjes MonChou 100 gram wikkel OF 2 pakjes MonChou 100 gram wikkel en 5 blaadjes gelatine
  • 250ml Campina Verse Slagroom
  • 150g witte basterdsuiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 zakje KlopFix
  • 100g Campina Botergoud
  • 1 blik vlaaifruit kersen

Benodigdheden

  • Springvorm 24-26 cm doorsnee
  • Bakpapier
  • (hand)mixer