Life of Pie Amsterdam Cake

Bereidingswijze

  1. Klop met de mixer 250gr. van de roomboter tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens 250gr. kristalsuiker en alle vanillesuiker en zout toe.
  2. Voeg alle eieren toe aan het mengsel en mix dit tot een glad beslag. Voeg vervolgens al het bloem en bakpoeder toe en mix dit opnieuw tot een zacht beslag.
  3. Verdeel het beslag evenredig over de 2 springvormen en strijk het glad. Bak de cake ongeveer 20-25 minuten op 175 graden gaar in de oven.
  4. Klop voor de vulling alle poedersuiker en 100 gram roomboter met een mixer samen tot een korrelige substantie.
  5. Voeg hierna al het MonChou in kleine stukjes toe en klop dit door totdat al het MonChou in het mengsel is opgenomen. LET OP, klop de vulling niet te lang door. Het moet een stevige substantie zijn.
  6. Zorg dat de roomboter en eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springenvormen in met roomboter.
Zoet
Gebak
180 min
15 personen

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 590 gram Campina Botergoud roomboter
  • 410 gram fijne kristalsuiker
  • 5 grote eieren
  • 80 gram eiwit
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 8 gram vanillesuiker
  • 50 gram witte chocolade
  • 600 gram poedersuiker
  • 250 gram MonChou

Benodigdheden

  • 2 springvormen (15cm doorsnede)
  • 3 of meer kleurstoffen in verschillende kleuren
  • Mixer
  • schraper
  • spuitzak
  • 2 plateaus/planken
  • Bakpapier