Fluffy pancakes met vanilleroom

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de karnemelk. Klop het eiwit met een garde of (hand)mixer tot luchtige, witte pieken.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met één zakje vanillesuiker en roer er het karnemelk mengsel door.
  3. Spatel dan voorzichtig de eiwitten erdoor tot er een luchtig, egaal beslag ontstaat.
  4. Verhit boter of olie in een pan en bak pannenkoekjes van zo’n 8cm doorsnee, tot het beslag op is.
  5. Klop voor de vanilleroom de MonChou los met een garde of (hand)mixer. Voeg de yoghurt en één zakje vanillesuiker toe en roer even door.
  6. Pureer de helft van de bosvruchten met een staafmixer of gebruik een blender.
  7. Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en stapel ze op, afgewisseld met een laag vanilleroom. Eindig bij iedere stapel met een lepel room. Schep er een lepel bosvruchtenpuree op en maak af met het achtergehouden fruit. Smullen maar!

Extra tip

  • Gebruik wat poedersuiker ter garnering voor een extra feestelijk resultaat.
Zoet
Ontbijt
30 min
4 personen
10 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 150 ml karnemelk
  • 1 pakje MonChou 100gram
  • 250ml volle yoghurt
  • 250 gram bosvruchten

Benodigdheden

  • 1 Koekenplan
  • Garde of mixer
  • Staafmixer of blende

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 150 ml karnemelk
  • 2 pakjes MonChou 100gram
  • 250ml volle yoghurt
  • 250 gram bosvruchten

Benodigdheden

  • Koekenplan
  • Garde of mixer
  • Staafmixer of blende