Chai Latte MonChou Cheesecake

  • Zoet
  • Gebak
  • 210 min
12 personen
  • Springvorm van 24 cm doorsnee
  • Bakpapier
  • (hand)mixer
  • Vijzel
  • 4x MonChou 100 gr wikkel (op kamertemperatuur)
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 200 gr Campina magere kwark
  • 3 eieren
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 2 tl Euroma Chinese 5 Spice
  • 2 tl Euroma Kardemom peulen
  • 250 gr speculaas
  • 75 gr Campina Grasboter
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 tl Euroma Ceylon Kaneelpoeder
  • 5 Euroma Kardemom peulen
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de speculaas. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  2. Doe 10 kardemom peulen in een vijzel en kneus ze zodat je ze kunt openbreken. Verwijder de schilletjes uit de vijzel en maal de zwarte zaadjes fijn. Mix de MonChou met de suiker en vanillesuiker tot een romige massa. Voeg de kwark, eieren, sinaasappelrasp, de Chinese 5 Spice en gemalen kardemom toe en mix tot een egaal geheel.
  3. Giet het mengsel op de koekbodem en bak in het midden van de oven in een uur gaar. Wordt de bovenkant snel donker? Denk de taart dan tussentijds af met aluminiumfolie. Laat afkoelen op een rooster en vervolgens minimaal twee uur of het liefst een hele nacht, in de koelkast.
  4. Maal ondertussen de overige 5 kardemompeulen op dezelfde manier fijn in de vijzel. Klop de crème fraîche los met de gemalen kardemom en het kaneelpoeder. Bestrijk de taart vlak voor serveren met de crème fraîche.
  5. Zet een vers kopje chai thee of maak je eigen chai latte en het feest is compleet!

Maak ieder stuk taart af met een sinaasappelpartje of pecannoten.