Carrotcake muffins met drie verschillende toppings

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Doe de cakevormpjes in de muffintray.
  • Mix de eieren, olie, bruine- en vanillesuiker door elkaar met een (hand)mixer. Voeg de bloem bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe en mix tot een egaal beslag.
  • Spatel de gehakte walnoten, rozijnen en geraspte wortel erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Zet de muffintray in het midden van de oven en bak in zo’n 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
  • Maak ondertussen de frosting. Klop hiervoor de MonChou, boter en poedersuiker tot een egale massa.

Voor de citrus met rood fruit variant

  • Spatel de citroenrasp en sinaasappelrasp door de frosting. Houd een paar sliertjes achter voor de garnering.
  • Spatel de frosting in een spuitzak en spuit toefjes op iedere muffin. Verdeel de bramen en frambozen over de cupcakes en maak af met een paar sliertjes citrusschil.

Voor de chocolade kokos variant

  • Bak de kokos kort in een koekenpan tot het goudbruin is.
  • Spatel de chocoladesnippers en kokosrasp door de frosting. Houd een klein beetje achter ter garnering.
  • Spatel de frosting in een spuitzak en spuit toefjes op iedere muffin. Bestrooi met de achtergehouden chocolade- en kokossnippers.

Voor de fudge, karamel en pretzel variant

  • Snijd de fudge in hele kleine blokjes.
  • Spatel de frosting in een spuitzak en spuit toefjes op iedere muffin. Verdeel de fudge over de muffins en steek in iedere toef frosting een of twee pretzels. Maak af met een scheutje karamelsaus.
Zoet
60 min

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 2 eieren
  • 300 ml zonnebloem- of arachide olie
  • 150 g bruine bastersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 240 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • Handje walnoten, grof gehakt
  • Handje rozijnen
  • 240 g wortels, geschrapt en geraspt

Voor de topping (basis):

  • 3 x MonChou 100 gram wikkel (op kamertemperatuur)
  • 250 gram Campina Grasboter
  • 150 gram poedersuiker

Voor de topping (verschillende smaken, ingrediënten voor 12 per smaak):

Citrus met rood fruit

  • Rasp van 1 citroen
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 150 g frambozen
  • 150 g bramen

Chocolade en kokos

  • 75 gram pure chocolade, gehakt
  • 75 gram (grove) kokossnippers

Fudge, karamel en pretzel

  • 5 blokjes fudge
  • Karamelsaus
  • Handje pretzels

Benodigdheden

  • (hand)mixer
  • Spuitzak
  • Muffintray
  • 12 papieren cakevormpjes