Chocolade-koffiecake met MonChouvulling en rood fruit

  • Zoet
  • Gebak
  • 120 min
10 personen
  • Bakpapier
  • Handmixer
  • 2 cake blikken
  • 225 gr pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 175 gr Campina Botergoud Grasboter
  • 1x merg uit 1 vanille stokje (of 2 tl vanille extract)
  • 1 el instantkoffie
  • 100 gr bloem
  • 5 eieren
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2x MonChou 100 gr wikkel
  • 100 ml Verse Slagroom
  • 3 el bosvruchtenjam
  • 150 gr Nutella
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 150 gr rode bessen (of ander fruit naar keuze)
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de cakeblikken met bakpapier of vet ze in met boter en bestrooi met bloem.
  2. Smelt de chocolade met de boter in een kom in de magnetron op een lage stand. Kijk tussendoor of de chocolade niet aanbrandt en roer het mengsel af en toe door. Roer dan de vanille en het koffiepoeder erdoor. Laat even afkoelen.
  3. Mix de eieren luchtig met een mixer tot het een lichtgele, schuimige massa wordt. Voeg dan al roerende, beetje bij beetje de basterdsuiker toe. Spatel rustig in drie delen de bloem, afgewisseld met het chocolademengsel, door de eieren. Niet te snel, dan klop je de lucht er weer uit.
  4. Verdeel het beslag over twee cakeblikken en bak in het midden van de oven in 20 minuten gaar. De cakes mogen nog een klein beetje nat zijn als ze uit de oven komen, dan blijven ze lekker smeuïg. Laat afkoelen op een rooster.
  5. Klop ondertussen voor de vulling de slagroom stijf. Spatel de MonChou en de jam erdoor. Bestrijk één van de plakken cake ermee en laat in de koelkast minimaal een uur opstijven.
  6. Klop dan voor de chocoladetopping de MonChou met de Nutella tot een egale massa.
  7. Leg de andere plak cake op de MonChou laag. Bestrijk de bovenkant met de Nutella roomkaas, versier met amandelschaafsel en rode bessen en maak eventueel af met een beetje poedersuiker of cacaopoeder. Genieten maar!