MonChoutaart met Bastogne bodem

  • Zoet
  • Gebak
  • 150 min
12 personen
  • Springvorm 24cm doorsnee
  • Bakpapier
  • (hand)mixer
  • 400g MonChou
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 250 ml Campina verse slagroom
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje KlopFix
  • 100 gr Campina Botergoud
  • 1 blik vlaaifruit kersen
  1. Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken (eventueel door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan).
  2. Smelt de boter in een pannetje. Meng de gesmolten boter door de Bastognekoek kruimels. Verdeel het mengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  3. Mix met een (hand)mixer de MonChou met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker en de KlopFix bijna stijf.
  4. Spatel de slagroom door het MonChoumengsel en verdeel over de koekbodem. Laat de taart vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Haal de taart na 2 uur uit de koeling. Schep het vlaaifruit op de MonChoulaag. Aansnijden en smullen maar!

Wil je de taart heel stevig maken? Voeg dan 5 blaadjes geweekte gelatine toe aan het roommengsel voor je het verdeelt over de koekbodem.