Recepten met monchou

MonChoutaart met Bastogne bodem

Dé traditionele MonChou taart!

  • kooktijd 150 minuten
  • soort gerecht Vegetarisch
  • personen 12

Ingrediënten

  • 4 x MonChou 100 grams verpakking
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 200mg basterdsuiker
  • 100g roomboter (Botergoud)
  • 0,5L slagroom
  • 2 blikken aardbeien- of kersenvlaaivulling
  • 1 springvorm (doorsnee 26cm)

Bereiding

  1. Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Vet tegelijkertijd de springvorm in met olie of boter en verkruimel het hele pak Bastognekoeken (eventueel met een deegroller).
  2. Smelt de boter in een pannetje en roer de verkruimelde Bastognekoeken er doorheen. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm en laat het in de koelkast koud worden.
  3. Mix de MonChou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf.
  4. Roer met een lepel de slagroom door het MonChoumengsel en strijk het over de bodem.
  5. Laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Strijk de aardbeien- of kersenvulling erop na het afsnijden. Dit geeft het mooiste resultaat.
  6. Tips: Voeg twee zakjes klopklop toe aan de slagroom alvorens het mixen voor een extra stevige taart. Je kunt ook variëren met de bodem door de Bastognekoeken te vervangen door Oreo, Kokosbiscuit, (Maria)biscuits of bitterkoekjes. Of vervang eens de vlaaienvulling door vers fruit en/of jam.